Paardenzaken / Hippisch recht

De paardenwereld is een bijzondere wereld, met eigen gebruiken en een eigen taal. Een advocaat die actief is in deze wereld en de 'paardentaal' spreekt is voor u als cliënt een enorme pré. De rechtspraktijk m.b.t. paarden wordt veelal aangeduid als 'Hippisch recht'. Bij paardenzaken kunt u denken aan koop en verkoop van paarden, verborgen gebrek bij een paard en bijvoorbeeld eigendomsgeschillen.

Advocaat Femke de Reus is van jongs af aan actief in de paardenwereld. Vanwege haar betrokkenheid in de paardensport en de affiniteit die zij met paarden heeft, heeft zij zich gespecialiseerd in paardenzaken. De paardenwereld en het paardenjargon is voor Femke dus gesneden koek. Zij zal u niet raar aankijken indien u het heeft over een groen paard, een merrie-merrie, loodlijn, achterhand, been en ophouding, rad lopen, kribbebijten, boxlopen, zomereczeem, enzovoort. U kunt dus uw verhaal in uw vertrouwde 'paardentaal' kwijt en Femke zet het om naar een juridisch verhaal dat voor een paardenleek (rechter) te begrijpen is.

Aangezien het hippisch recht een gespecialiseerd rechtsgebied van kantoor is, heeft kantoor hiervoor een aparte website   http://www.reusinpaardenrecht.nl/  . Op de 'paardensite' kunt u nadere informatie vinden over het hippisch recht. Op de site worden ook diverse juridische paardenzaken besproken en treft u diverse hippisch recht artikelen aan.

Bij hippisch recht kunt u aan de volgende problemen en onderwerpen denken:

  • Verborgen gebreken bij een paard;
  • Geschil over het eigendom van een paard;
  • Een paard heeft schade aan iets of iemand veroorzaakt;
  • U bent ontevreden over de behandeling van uw dierenarts;
  • Pensionklanten betalen de rekening niet;
  • Iemand geeft uw paard niet terug;
  • Opstellen en beoordelen van een koop-, trainings-, of pensionovereenkomst;
  • U heeft een product gekocht, zoals een trailer of een zadel, waar u ontevreden over bent;
  • Conservatoir beslag op een paard laten leggen.

Staat uw onderwerp er niet bij? Neem gerust contact op met de advocaat om te informeren of zij u kan helpen.

Uiteraard is het ook mogelijk om uw paardenvraag via het gratis spreekuur aan de advocaat voor te leggen.

U kunt kantoor telefonisch bereiken op 0592- 269 881.